contact@mutatlatara.ro

Acasă în Banat

Povestea Asociației Acasă în Banat începe de la o casă veche din lemn, construită în anul 1850, în satul Valeapai, Caraș Severin. Când, după aproape 170 de ani, căsuța asta mica a ajuns pe mâinile unor timișoreni înarmați cu mult entuziasm, totul s-a schimbat. Casa a primit zeci de voluntari din toate colțurile lumii și apoi, din dorința de a da mai departe acest ajutor în comunitate, a devenit sediu de asociație, loc de conturat idei, de pregătit renovări în toate colțurile Banatului.

Am început prin a încerca să ajutăm oameni mai nevoiași de la sat, să le facem reparații și igienizări la case. Am ajuns să reparăm acoperișuri, să construim anexe, ziduri căzute. Am schimbat nu doar culoarea unei case, am reparat nu numai acoperișuri, am schimbat vieți, am redat zâmbete și speranță. Primim donații nu doar bani, ci și materiale de construcție, lemn și cuie și primim deoportrivă tot mai mulți voluntari, gata să ajute. Așadar am prins și mai mult curaj și în iunie 2019 am organizat un adevărat festival al faptelor bune: Color the Village. Timp de 3 zile am luat cu asalt un sat din Banat și am zugravit 30 de case, cu 200 de voluntari. Și nu ne oprim aici.

De unde vine energia noastră?

De la căsuța de la Valeapai, care este o oază de liniște și inspirație. De la zecile de oameni care se adună de fiecare dată, înarmați cu dălți, pensule, vopsea, mănuși, pregătiți să ia cu asalt o casă, să deschidă porți și suflete. De la sătenii care ne întâmpină cu gogoși sau cu o cafea caldă. De la copiii care dau și ei o mânuță de ajutor. De la îmbrățișări, mulțumiri, lacrimi și zâmbete. De la puterea fiecăruia de a schimba ceva. De la faptul că sutem Acasă în Banat.

Facebook page: fb.com/acasainbanat/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=o_hpE66iPY4&t=11s

Scroll Up