contact@mutatlatara.ro

CARTE

MUTAT LA ȚARĂ
Viața fără ceas

Sfaturi practice, idei și gânduri trăite și învățate în Apuseni, toate într-o carte de suflet, scrisă într-o odaie cu geam către infinit, în ultimul cătun, în ultima casă de pe drumul ce urcă șerpuind spre pădurea muntelui, acasă.

COMANDĂ CARTEA
Andy Hertz

Chemat de natură 

             „În dimineața asta, în timp ce luam micul dejun, gându­rile îmi fugeau la cum să scriu încheierea acestei cărți, apoi mi‑am luat câinii la o plimbare prin pădure, cumva ca să mă consult cu natura, iar pădurea mi‑a șoptit să‑ți spun că satul este un fel de casă părintească a tuturor celor care iubesc această țară. Am fost educați să devenim bogați, să câștigăm, să avem, dar după toți și toate am ajuns la con­cluzia că viața cea mai frumoasă și mai bogată este simplă, plină, reală, spirituală și practică, alături de oameni și de natură, cu timp și voie bună, iar satul meu este oricare sat, este satul din inima mea și inima ta, este de fapt acasă.
               Întorcându‑mă din pădure, jucându‑mă cu câinii pe că­rarea ce coboară spre livada din spatele șurii, îmi spuneam că dacă ar fi să îți trimit un scurt mesaj prin care să îți transmit esența a tot ceea ce știu și tot ceea ce simt, prin­tr‑un porumbel călător, de peste timp, de aici, din munți, din ultima comună, din ultimul sat, din ultimul cătun, de pe ultimul drum, de la ultima casă de la marginea pădurii muntelui, ți‑aș scrie doar atât:
Se întâmplă uneori, dar în zadar, să căutăm dincolo de noi și de ale noastre, peste mări și țări, ceea ce avem din­totdeauna acasă. O căsuță frumoasă din lemn, lavița din târnaț, cuptorul de pâine, căței și pisoi, izvoare și păduri, copilul care‑ai fost și o mulțime de noi prieteni, milioane de stele și cerul, potecile și văile munților, undeva la țară…
                                                                                     …toate te așteaptă!”


 
                „Ceea ce mi se pare extraordinar la acesta carte este combinatia foarte reusita intre stilul accesibil, usor si placut al scrierii, si profunzimea plina de intelepciune a continutului. Se citeste pe nerasuflate si se integreaza apoi incet-incet in sufletul nostru. Este o carte care inspira si care ii poate ajuta in numeroase moduri pe cei care viseaza la o schimbare in viata lor, oferindu-le motivatia si curajul necesar de a indrazni macar sa isi imagineze.
                Andy Hertz nu doar ca ne inspira prin puterea propriului exemplu, ci ne si ofera numeroase exemple si detalii concrete care pot fi de ajutor oricui planuieste sa se mute la tara, sau macar sa se apropie mai mult de un trai sanatos, in armonie cu natura. O recomand oricui ii este dor sa simta iarba verde sub talpi, sa respire aerul curat din preajma brazilor, oricui isi face griji pentru ziua de maine si oricui simte ca viata este mai mult decat mersul la birou si rutina zilnica.” 
                                                                                                                                                                     – Teo M.

Cartea Mutat la țară – Viața fără ceas: din Londra în Apuseni
poate fi găsită pe Amazon, pe Libris, dar și în librării 

Aici poți comanda cartea prin Libris.ro:

Mutat la țară – Viața fără ceas: din Londra în Apuseni

Pentru cei din afara țării:

Scroll Up