contact@mutatlatara.ro

Ceapă spartă

Ceapă spartă

Azi iar zamă’, …curechi cu cârnaț’, acasă.
De când am aflat de rețeta asta de ceapă spartă, viața mea nu mai e la fel!
Am fost la vecini la masă într-o zi, peste vale, la Marin. De acolo e furată.
Se taie ceapa mărunt, apoi se frământă într-un bol până iese toată zeama din ea, adică bine de tot. Se adaugă ulei, oțet, sare, piper…
Dacă aș fi mâncat ceapă făcută astfel fără să văd, legat la ochi, n-aș fi știut ce e!
Încercați! Chiar e grozav

Asta la Marin, în altă zi:

Iar asta bonus:

Pită cu unsoare!
Toate de casă, pâine, unsoare de porc, brânză, usturoi, roșii, ardei(+iute), pătrunjel, busuioc…
Condimente: sare, piper, boia, sos de soia.
Nu se văd în poză, dar mai la stânga erau două păhărele de pălincă. Pălinca leagă!

Scroll Up