contact@mutatlatara.ro

CETĂȚI

Cetățile Prieteniei s-au născut din dorința de a împărtăși experiențele noastre, de a ajuta cu informații și de a ne bucura împreună de viața la țară într-un cadru cât mai viu și natural, în afara internetului. „Nu mai suntem singuri” și „Împreună mutăm România la țară” sunt două „vorbe” pe care le-am avut în minte de când a pornit grupul Mutat la țară -Viața fără ceas, mai apoi website-ul mutatlatara.ro. Mulți dintre cei care ne-am mutat deja la țară n-am avut parte de aceste resurse, astfel că am orbecăit de unii singuri în această nouă lume, acest parc de distracții uitat de lume, părăsit parcă, din care strigăm cât ne țin plămânii să auziți ce frumuseți am găsit aici și să vă alăturați nouă. Acum, cei care doriți să faceți acest pas, aveți la îndemână nu doar suport online (grup și website), dar și locuri în care vă puteți întâlni, cunoaște și discuta despre ceea ce simțiți să faceți, pornind pe drumul vieții la țară. Suntem aici, vă așteptăm și suntem gata să vă spunem tot ce am învățat. Și da, nu mai suntem singuri, iar împreună mutăm România la țară!

Vă rugăm doar să veniți cu inima deschisă, pentru că și noi așa vă vom aștepta în poartă, ca frați!

Nu oferim niște simple locuri de campare, ci vă așteptăm ca să legăm prietenii și ca să povestim în jurul focului despre acest minunat mod de viață. Veți putea afla ceea ce am învățat noi despre viața sau mutarea la țară, despre cum este să faci acest pas către natură și către tine însuți. Puteți să veniți cu noi în drumeții, puteți încerca diverse activități legate de viața la țară (meșteșuguri, stupărit, grădinărit, construcții, arte, etc.), puteți vedea lucruri de pe internet puse în practică și puteți să întâlniți alți oameni care îndrăgesc viața la țară și care sunt în căutare de noi prieteni sau chiar de vecini. Cetățile sunt un loc de întâlnire și socializare pentru cei care s-au mutat deja la țară, pentru cei care doresc să facă acest pas și pentru cei care pur și simplu doresc să afle mai multe despre ceea ce facem noi.

„Dacă aceste întâlniri ar fi existat atunci când ne-am mutat noi la țară, am fi putut afla informații care ne-ar fi scutit de multe de neplăceri, timp pierdut și bani cheltuiți fără rost!” C.C.

Mai jos veți găsi detalii despre fiecare dintre noi. După regulile afișate, veți putea lua parte la întâlnirile pe care le vom organiza, dar ne rezervăm dreptul de a refuza persoanele care vom considera că nu intră în dinamica noastră, de aceea, înainte de a ne contacta, vă rugăm să citiți cu atenție descrierile pentru fiecare locație în parte.

Mulțumim!

P.S. Întâlnirile/evenimentele vor fi anunțate în rubrica EVENIMENTE, TÂRGURI ȘI ATELIERE. Va exista o formă de donație recomandată (deși unii ar fi fost dispuși să facă asta și în mod gratuit), ca să le susținem, ca Cetățile să crească și să înflorească, iar întâlnirile să fie tot mai dese și mai utile. Ar fi foarte dificil pentru oricine să organizeze evenimente, să dedice timp și energie, să construiască pentru asta și să plătească el însuși costurile. Cei care știu ce înseamnă să organizezi un eveniment și să găzduiești chiar zeci de oameni în curtea casei tale, înțeleg acest lucru. Toate sumele de bani strânse vor rămâne la Cetăți, ca ele să poată construi mai departe și să dezvolte această mișcare care implică timp și eforturi. Totuși, primul eveniment la fiecare Cetate va fi gratuit în limita locurile disponibile.
[]

CETATEA Marin

Sat Marin, Comuna Crasna, județul Sălaj

GAZDE

Patricia și Maria Toma

DATE DE CONTACT

email: fitiumariatoma@gmail.com

telefon: 0740032274

DESPRE NOI

Maria si Patricia Marina Toma – mama si fiica. Maria (48 de ani) este functionar public, face naveta la 7 km la munca, iar Patricia (21 de ani) a absolvit anul acesta Turismul Cultural din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie, UBB Cluj si este fotograf. Avem doua case taranesti unde organizam evenimente, reconstituiri, tabere, ateliere, etc. 

Descoperă cetatea

CETATEA Solca

Sat Solca, județul Suceava

GAZDE

Alin

Alexandra Alma

DATE DE CONTACT

email: bucuriadeafi@gmail.com

telefon: 0755 264 363 (Alexandra) telefon: 0755 403 224 (Alin)

DESPRE NOI

Noi suntem Alin, Alexandra și Alma (1an și 4 luni). Alin este iubitor de natura, explorare / alergare prin pădure, ciclism, sport, lucru în lemn, marketing online și grafic design și multe altele. Alexandra face lucru manual (pagina Esență de suflet), ateliere de creație, …

Descoperă cetatea

CETATEA Valeapai

Sat Valeapai, comuna Ramnna, județul Caraș-Severin

GAZDE

Nicolate Trifan

Radu Trifan

DATE DE CONTACT

email: acasainbanat@gmail.com

DESPRE NOI

Suntem Nicoleta și Radu Trifan, avem doi copii și locuim în Timișoara. Încercăm să petrecem cât mai mult timp la casa noastră din Valeapai, județul Caraș-Severin, aflată la circa 60 km de Timișoara, la poalele munților Areniș. Aici ne ocupăm de grădinărit și restaurat, organizăm evenimente, ne implicăm în viața comunității etc.

Descoperă cetatea

CETATEA La Lupi

Sat Farcasa, comuna Farcasa, județul Maramureș

GAZDE

Ștefan

DATE DE CONTACT

email: angelescu.stefan01@gmail.com

telefon: 0732191852

DESPRE NOI

Un sat maramureșean. O padure seculara. O coliba cu ciuperci. Casa modesta, veche de 100 de ani, un asezamant traditional care a trecut testul timpului, la mijlocul distantei dintre Somes si munte, isi deschide usa tuturor celor carora sunt in cautarea linistii in mijlocul naturii.

Descoperă cetatea

CETATEA Ermitaj Malin

Comuna Nuseni, Sat Malin, Judetul Bistrita Nasaud

GAZDE

Ermitaj Malin

DATE DE CONTACT

email: contact@ermitajmalin.com

DESPRE NOI

Ermitaj este un loc eco off grid într-o vale transilvană. Ne dorim ca Ermitaj să fie un spațiu de locuire și de primire a oaspeților pentru cei care caută o stare de bine, autonomie și rezilientă. Dorim să facilităm schimburi și experimente în domeniile permaculturii, agroecologiei și construcțiilor ecologice, obiectiv realizat mai ales prin primirea de voluntari și organizarea de stagii, ateliere și evenimente.

Descoperă cetatea

CETATEA Berzelor

Sat Călugărei, comuna Orodel, județul Dolj

GAZDE

Bogdan Budai

DATE DE CONTACT

email: bogdan.b_hd@yahoo.com

telefon: (+40) 0765 196 912

DESPRE NOI

Salut și Bine ai venit acasă! „Casa Noastră de la Țară” este mai mult decât o simplă casă tradițională într-un sat. Este despre a dezvolta o comunitate, a crește o idee, o familie! Este despre întoarcerea la origini, despre tradiție și educație. Aici e locul în care simți roua dimineții pe tălpile goale atunci când ieși dimineața din casă.

Descopră cetatea

CETATEA Ohaba-Sibișel

Sat Ohaba-Sibișel, comuna Râu de Mori, Jud Hunedoara

GAZDE

Cristi

Maria

DATE DE CONTACT

email: cretescu@gmail.com

telefon Cristi: 0724 376 401 telefon Maria: 0766 271 987

DESPRE NOI

Suntem Cristi și Maria, ne-am mutat din Craiova în 2014 la poalele Retezatului, în satul Ohaba-Sibișel, și clădim aici o viață cât mai aproape de natură. În prezent lucrăm la viitoarea noastră casă care este rotundă, semiîngropată. Are un acoperiș cu autosusținere și va avea pereți din baloți de paie tencuiți cu lut și iarbă pe acoperiș. Pe viitor vrem să mai construim 2 căsuțe în copac și încă 3 case din materiale locale, adică piatră, lemn, lut, paie, însă până atunci cei care ne vizitează pot găsi un loc umbros pentru a pune cortul în curtea de 2 ha.

Descoperă cetatea

CETATEA Bogdănița

comuna Bogdănița, județul Vaslui

GAZDE

Anca
Silviu

DATE DE CONTACT

0747450319 (Anca)
ancaursu.elena@yahoo.com
0785661098 (Silviu)

DESPRE NOI

Suntem Anca și Silviu, mai exact MoldoviAnca și Ardeleanu’. El e pasionat de pomi și vie, eu de legume și flori. El e inginerul horticol, constructor, electrician, proiectant, eu sunt cu partea birocratică și cea artistică ce ține de grădină si de diferite ateliere creative. Ambii am crescut la țară.

Descoperă cetatea

CETATEA Mociu

comuna Mociu, județul Cluj

GAZDĂ

Bianca

DATE DE CONTACT

florela.gheorghiu@gmail.com

DESPRE NOI

Casa se află în comuna Mociu, în partea de sud-est a județului Cluj, la 40 km de Cluj-Napoca. Comuna se află într-o zonă colinara, are cam toate facilitățile și, foarte important, drumurile sunt decente (cel care trece pe lângă casă este de piatră, dar în stare bună). Casa este facută din cărămidă nearsă, cu fundație de piatră și acoperiș de țiglă.

DETALII

CETATEA Regăsirii

Sat Băneasa, județul Giurgiu

GAZDE

Monica Ioniță

Shahar Bar

DATE DE CONTACT

Monica: 0754936455

Shahar: 0758041443

DESPRE NOI

Par balai si talpi goale intinse pe iarba care intepa usor pe alocuri , si privirea atintita direct spre soare incercand a-i dizolva lumina-i intensa intr-o pereche de ochi mici , pana ce ii vedeam inelul de foc invartinduse in juru-i in ciuda sfatului bunicii care-mi spusese sa nu privesc direct spre soare, catarat in copaci si pe acoperisul casei , furat floarea soarelui cu sudoarea fruntii dupa multe rasuciri ale florii si maini scrijelite, cantat din frunza de ceapa , picioare prafuite, cantec pentru ploaie si cantec pentru soare , acestea si multe alte asemenea mi-au definit copilaria , mi-au dat startul in viata si sunt parte din mine.

Descoperă cetatea

CETATEA de lângă regi

Curtea de Argeș, județul Argeș

GAZDE

Andra
Adrian

DATE DE CONTACT

Andra – 0745.602428
Adrian – 0723.229752

DESPRE NOI

În satul Cerbureni, comuna Valea Iaşului, pe strada Porumbeilor nr.134, la capătul unui drum, în pădure. Ca să ajungi la noi, faci dreapta pe un drum comunal, de pe şoseaua care te duce la Barajul Vidraru, până la care sunt 35 km. Înainte de asta, poţi ajunge la Cetatea Poienari, aflată la 12 km, unde Vlad Ţepeş fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în aceasta, după ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fața în spate, derutându-și astfel urmăritorii.

Descoperă cetatea
Scroll Up