contact@mutatlatara.ro

…postul vindecă, și nu doar sănătatea!

…postul vindecă, și nu doar sănătatea!

Am deschis calculatorul în urmă cu 10 minute, m-am pus aici cu un ceai bun lângă mine. N-am reușit să citesc mare lucru, când deodată am auzit un țipăt îngrozitor de durere care sfâșia liniștea dimineții. Prima dată n-am știut dacă o fi cineva, vreun om, …am sărit de pe scaun și am ieșit în curte, în grabă, iar ecoul acela vibra în toată valea. Țipătul se repeta, tot mai slab, tot mai gol, până s-a stins în depărtare și s-a făcut iar liniște ca și cum nimic n-ar fi fost. Am stat și-am ascultat până la final, ca un sadic. Era un fleac, tăierea porcului peste vale…

Într-o clipă mi-au revenit amintiri din copilărie, când eram ținut departe de porc ca să nu văd nebunia, dar auzeam și plângeam. Apoi trecea, mâncam și eu carne, șoric… și uitam din nou și din nou.

Ce mă doare pe mine acum nu e faptul că ucidem ca să mâncăm, ci că de obicei nu există empatie, milă, rugăciune, nimic…! Și mâncăm mai mult decăt e nevoie! Dacă am ucide de foame, n-ar fi o așa de mare dramă, dar în zilele noastre nu mai e de foame. Asta a fost demult. Când cumpărăm carne, tot aia facem. Încă un animal e ucis pe undeva, pentru că raftul magazinului cere marfă. Sunt și eu la fel de vinovat!

Continui să cred că unii ucid cu atâta sânge rece un animal, încât, poate după un pahar în plus, ar putea „lua gâtul” și unui om, tot așa…

Animalul, de multe ori e văzut ca un obiect, o marfă, nicidecum ca un suflet. Asta e problema… Încă mulți cred că el nici nu simte durere sau nu are sentimente, ori memorie, și că e în viață pentru a fi mâncat.

Când iedul, vițelul sau purcelul e luat de lângă mamă, la fel…

Nu scriu asta ca să schimbăm lumea, dar simt să spun că ar fi bine să mâncăm mai puțină carne!

Nu demult pe la țară se tăia un porc. Acum se taie și 2, pe alocuri chiar 3, pe an, plus găini, viței, dar se mai și cumpără carne, și toate astea într-o singură casă.

E plin de boli pe lume, iar postul, …postul nici babele nu-l mai țin. Tare cred că postul ar vindeca multe pe lumea asta, și nu doar sănătatea!

Scroll Up