contact@mutatlatara.ro

Viața fără ceas

Viața fără ceas

 

…după părerea mea,
mutarea la țară poate fi pentru oricine, iar mintea setată către o viață fără ceas la fel, dar sunt treburi diferite care ar fi bine să se întrepătrundă. „Mutat la țară” înseamnă un nou stil de viață, iar „Viața fără ceas” înseamnă mai puțin stres, libertate, timp mai mult (care trebuie folosit) și mai multă bucurie. „Viața fără ceas” nu înseamnă lipsuri, nici viață fără muncă, nici lipsă de responsabilități! Dacă faci ce-ți place, nu te mai uiți la ceas, cam asta e!
Mi-a rămas în minte vorba cuiva: NU TOATĂ LUMEA POATE!
E adevărat. În general nu toată lumea poate (orice) pentru că nu toată lumea are mintea setată într-un anume sens. Dar nu toată lumea trebuie să facă acel ceva. Pe de altă parte nu toată lumea știe ce vrea. Unii chiar fug de ceva, dar nu știu încotro… doar fug, se ascund poate chiar de ei înșiși. Unii se ascund la țară, alții se ascund la oraș, poate într-o fabrică, poate se ascund într-un copil, se ascund în alcool, se ascund în televizor, se ascund în dulciuri… supraviețuind astfel până la moarte, și…țac-pac, a trecut viața!
Nu cu mult timp în urmă, în Londra, mă trezeam dimineața, pe ceas, ca să merg la muncă și da, am clădit, în felul meu (alții în felul lor), în ani, viața pe care o am acum, pentru că a trebuit să-mi construiesc singur tot ce am. Dar în primul rând mi-am setat mintea către ceea ce mi-am dorit. Am găsit vise frumoase pe care le-am tot derulat mult timp prin minte, care mi-au dat curaj și pe care, cu răbdare, le-am transformat în realitate. Am început să caut, să citesc, să învăț, să acumulez, dar nu haotic, ci cu scopul de a deveni liber!
Înainte de a reveni din Londra am scris o carte în care am adunat cele învățate și aplicate de mine în vederea renunțării la viața de „pion”, la viața pe ceas, pornind de jos, de la zero. Ceea ce fac acum, indiferent că plantez ridichi în solar, fie că tai lemne sau că îmi petrec ore pe zi moderând acest grup, fie că scriu cărți, nu mai înseamnă muncă așa cum înțelegeam „munca” în trecut, ci înseamnă bucurie, indiferent de ora la care mă trezesc dimineața. Fac în fiecare zi ceva ce-mi place. Asta e diferența, și e mare! Cât de la pion la rege!
Un prieten mă întreba ce cărți să mai citească despre dezvoltare personală sau afaceri. I-am răspuns că nu e nevoie să citească 100 de cărți, ci două, trei, pentru că ele spun același lucru. Apoi acțiune! Acțiune și acțiune! Și se întâmplă! O afacere de succes, o familie frumoasă, o relație de prietenie de durată, o creație de artă, o livadă de cireși, o fermă de capre sau tranziția de la o viață cu ceas, la una „FĂRĂ CEAS” nu se fac nici întâmplător, nici cu noroc, nici peste noapte, ci fiecare dintre acestea este o alegere asumată!
Dacă eu am reușit să mă descurc la țară și să trăiesc acum o viață fără ceas, lăsând la o parte faptul că am cunoscut deja sute de oameni care au făcut această mutare și se descurcă, și există mai mulți decât cunosc eu personal, cred că oricine poate (dacă vrea, că nu toată lumea vrea), dacă își setează mintea și e sănătos, nu doar se mută la țară sau oriunde în lume și așteaptă o minune. Schimbarea locului de trai către unul mai bun vine odată cu schimbarea modului de gândire. Vorbim de un nou stil de viață, nu de o simplă mutare dintr-un loc în altul.
Unii îmi spun că am avut noroc. Eu spun că norocul meu a fost și este acela că sunt sănătos, pot să gândesc și pot să muncesc. Acesta e norocul, iar restul e curaj, încredere, acțiune, muncă!
Cu cât mai mulți oameni vor ajunge să facă ceea ce le spune inima, cu cât mai mulți vor face ceea ce le face plăcere – ca sursă de venit (chiar dacă e un loc de muncă), cu ceas sau fără ceas, cu atât lumea în care trăim va fi mai frumoasă!
Ideea e să faci ce-ți place, dar să faci! Astfel, nu-ți va mai păsa de ceas, bucurându-te de viață.
În final, indiferent de cum înțelege fiecare Viața fără ceas și indiferent dacă o alege sau ba, cu toții ne dorim o viață bună, calmă, relaxată, timp pentru familie, pentru pasiuni și prieteni, relații mai vii și mai profunde, natură și ciripit de păsărele, sănătate, bucurie! Iar aici, învățăm unii de la ceilalți, ne susținem, ne ajutăm, construim împreună, colaborăm, devenim mai buni, ne strângem mâinile virtual, dar tot mai mult și în realitate, iar seara aprindem lumina prin tot mai multe case de la țară
Scroll Up